Specialisten in Kunststof Lassen

Snelle productie van beschermende kleding en mondkapjes

Wij zoeken partners, want we kunnen het niet alleen, wel samen.

Met ultrasoon techniek kunnen wij het materiaal waar beschermende mondkapjes en kleding van wordt gemaakt lassen en stansen tegelijk. En dat gaat razendsnel, binnen een seconde. Met continu systemen kunnen we meters textiel per seconde lassen. Razendsnel, want er zijn vele producten nodig! Het proces is heel eenvoudig te automatiseren.

Samen met Rinco geeft Aeson prioriteit aan projecten die mensen in de zorg beschermen.

We zijn overweldigd door de inzet van veel mensen en organisaties om mensen te beschermen of te helpen. We willen ook onze bijdrage leveren aan de beheersing van het coronavirus en ook onze hulp aanbieden aan alle producenten van beschermende maskers en beschermende kleding, omdat die zo dringend nodig zijn.

Onze ultrasoon lasmachines helpen u textiel snel en betrouwbaar te lassen. Neem contact met ons op Aeson via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefonisch +31 35 523 38 28 en laat ons weten hoe we je het beste kunnen helpen. Wij zoeken partners, want we kunnen het niet alleen.

 


 

Circulair kunststof keten

Tijdens ESEF Maakindustrie is een circulaire kunststofketen ingericht waar meerdere bewerkingstechnieken zichtbaar zijn. Aeson neemt het zesde onderdeel voor wat betreft kunststof lassen voor zijn rekening. Tevens kunt u meer te weten komen over de mogelijkheden en de noodzaak van circulair produceren.

De complete kunststofketen is te zien op het speciaal ingerichte Kunststofplein van de ESEF.

Aeson in de circulaire kunststof keten

Ketensamenwerking en ketenoptimalisatie zijn de magische woorden. Zonder samenwerking in de keten is recycling en circulariteit een onmogelijke zaak. De PE fles is een van de meest sprekende voorbeelden en inspireert al jaren tot nog meer recycling. Een dergelijke circulair kunststof keten wordt gedemonstreerd op het Kunststofplein.

Procesflow

 1. Big Bag PE flessen. Ingezameld restmateriaal wordt geschikt gemaakt om hergebruikt te kunnen worden
 2. Schredder. De PE flessen worden vermalen en geschikt gemaakt om in het proces opgenomen te kunnen worden
 3. Spuitgietmachine. De volledig ciculaire grondstoffen worden in de spuitgietmachine omgezet in een nieuw product
 4. Robot AGV. Een AGV (automated guided vehicle) vervoert het materiaal naar het bewerkingscentrum
 5. Bewerkingscentrum. In het bewerkingscentrum wordt het materiaal verwerkt tot halffabricaten. Restmateriaal gaat weer in de schredder (processtap 2)
 6. Kunststof lassen. De halffabricaten worden in het voorlaatste proces tot een eindproduct gemaakt door Aeson spiegellasmachine.
 7. Eindproduct. Het volledig circulaire eindproduct is gereed en klaar voor gebruik.

 

Circulair: Niet lijmen maar lassen

Waarom is kunststof lassen circulair? Omdat in tegens telling tot lijmen er bij het verbinden van kunststof geen chemicaliën worden toegevoegd aan het materiaal die je later weer zou moeten scheiden. Non-chemical plastic welding dus! Ons credo ‘Niet lijmen maar lassen’ is ook in het geval van circulaire kunststof keten van toepassing.

 


 

 1. Wat verstaat men onder spiegellassen?
 2. Welke kunststoffen kunnen met spiegellassen gelast worden?
 3. Wanneer kiest men voor spiegellassen?
 4. De lasrand vind ik niet altijd mooi, kan dat worden voorkomen?
 5. Kan spiegellassen wel nauwkeurig op maat?
 6. Hoe sterk is een spiegellas?
 7. Waarom kost een spiegellas doorgaans meer dan een ultrasoon las?
 8. Heb je altijd een machine nodig om te spiegellassen?
 9. Kan je wel spiegellassen wanneer de producthelften niet echt vlak zijn?
 10. Waar moet ik op letten wanneer we gaan spiegellassen?

De antwoorden op deze vragen kunt u in het blog artikel De 10 meest gestelde vragen over spiegellassen vinden.

 


 

De keuze van de lastechniek bij het verbinden van kunststoffen is afhankelijk van vele factoren en vraagt om inzicht in het totale project in combinatie met basiskennis van de technische en economische aspecten van de verschillende lastechnieken.
Aeson ontwikkelt innovatieve oplossingen voor niet-chemisch verbinden van kunststof en heeft hiertoe uitgebreide kennis van lastechnieken, gereedschappen en productplaatsing. Met een eigen engineeringsafdeling worden voor elke toepassing, de juiste gereedschappen en machineonderdelen ontwikkeld.   

  


 

High Tech platform