non-chemical plastic welding

LASER lasmachines
Workstation laserlassen

De Aeson Workstations laser lasmachines zijn ontwikkeld voor integratie voor kleine series en serieproductie. Nadat het product in de lade is geplaatst, kan het proces door het indrukken van een knop eenvoudig worden gestart. Het lasproces is hands-free en automatisch en tijdens het lasproces kan de operator het gelaste product controleren, een volgend product voorbereiden of zelfs een tweede Workstation bedienen.

Het werkstation kan zowel als ultrasoon- of laser lassysteem worden ingezet. Het vervult zowel de functie van een geluiddempende kap en een licht beschermingscabine.

We care about your safety

Werken met het werkstation is de oplossing voor een snel en veilig productieproces, wanneer je kunststofelementen wilt verbinden met ofwel ultrasoonlassen. Ultrasoonlassen is uitermate geschikt voor het verbinden van kunststof elementen, omdat je de twee elementen aan elkaar maakt zonder lijm of andere chemische toevoegingen.

LASERLASSEN

Lees meer over
Laserlassen

Nadelen van ultrasoonlassen opgelost

Er zijn ook bezwaren verbonden aan ultrasoonlassen, zoals resonanties die met een hoge intensiteit door de gehele productiehal worden verspreid en gehoorschade zouden kunnen veroorzaken bij de gebruiker van de machine alsmede bij de andere werknemers in de werkruimte.

Delen van het product of de overtollige gesmolten afvalresten kunnen wegschieten, waardoor ze schade kunnen veroorzaken aan de ogen. Bovendien bestaat het gevaar voor beklemming van de vingers. Hoewel de operator wordt beschermd door een zogenaamde tweehandenbediening van de startknop, lopen omstanders nog steeds gevaar.

De standaard veiligheidsmaatregelen zoals oordoppen en veiligheidsbrillen geven geen zekerheid omdat ze afhankelijk zijn van de discipline en het gedrag van de medewerkers en omstanders.

Voorkomen van

• Schade aan de ogen
• Gehoor schade
• Beklemming
• Gevaar voor omstanders

workstation Aeson kenniscentrum voor het verbinden van kunststof

Wij helpen u graag met kunststof lastechniek

Voor meer informatie en advies over kunststoflassen neemt u contact op met één van onze adviseurs.
Wij helpen u graag! Lees meer over  lastechnieken 

De ultieme oplossing voor een snelle en veilige productie

Het lasproces is handsfree en automatisch en speciaal ontwikkeld voor kleine en grote series. Tevens uitermate geschikt voor productie automatisering. Tijdens het lasproces kan de operator het gelaste product controleren, een volgend product voorbereiden of zelfs een tweede Workstation bedienen.

Leverbaar in drie uitvoeringen

  • Met draaitafel
  • Met uitschuiflade
  • Met valdeur

Lees meer over lastechnieken en kunststof verbinden. Wist u dat Aeson assemblage kunststof opdrachten en nul-series voor u uitvoert op contractbasis?

Overzicht van Aeson kunststof lasmachines

Innoverende expertise lastechnieken workstation safety
Workstation ultrasoonlassen, ontwikkeld voor integratie voor kleine series en serieproductie schoon, snel en efficiënt.
Innoverende expertise lastechnieken workstation safety
Workstation laserlassen voor een grote verscheidenheid aan vormen, geschikt voor medische toepassingen optische perfectie.
Innoverende expertise lastechnieken spiegellassen
Workbench welder spiegellassen, voor seriematig spiegellassen van spuitgietproducten.
Innoverende expertise lastechnieken spiegellassen
Workbench welder infraroodlassen, voor seriematig infraroodlassen van spuitgietproducten.
gereedschappen aeson
Workstation ultrasoonlassen, ontwikkeld voor integratie voor kleine series en serieproductie schoon, snel en efficiënt.

7 lastechnieken voor elke toepassing de juiste techniek

De keuze van de lasmethode bij het verbinden van kunststoffen is afhankelijk van vele factoren en vraagt om inzicht in het totale project en een basiskennis van de technische en economische aspecten van de verschillende lastechnieken. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor kunststof lasmachines of het uitbesteden van kleine series. Of lees meer over de lasbaarheid van kunststoffen.

'Keuzehulp Lastechnieken'
Ontvang de gratis pdf

De pdf ontvangt u direct na inschrijven in uw mail

Downloads Aeson kenniscentrum voor het verbinden van kunststof