non-chemical plastic welding

Nieuwsbericht

AESON ZET EEN GROTE STAP VOORUIT MET GROOTSTE 20KHZ SONOTRODE

Sonotrode Aeson kenniscentrum voor het verbinden van kunststof

Zelfs voor producten met een diameter van meer dan 220mm is ultrasoon kunststof verbinden mogelijk!

Het is dus niet meer noodzakelijk te lijmen, klikken of te schroeven, en het is toepasbaar voor in de food-industrie.
Voor designs van dit soort afmetingen wordt meestal omgezien naar andere technieken, zoals spiegellassen, rotatielassen of laserlassen.

Zijn al deze alternatieve technieken – door keuzes die gemaakt zijn ten aanzien van design of materiaal – niet toepasbaar, blijft ultrasoonlassen de enige kandidaat die overblijft. Voor producten met een diameter van meer dan 220mm is ultrasoon kunststof verbinden tóch mogelijk.

Het mogelijk maken van zo’n grote las vereist een ultrasoon gereedschap van een dermate groot formaat dat het een nieuwe betekenis geeft aan het begrip ‘maximum formaat sonotrode’. Een diameter van 220mm is zeer groot voor ultrasoon begrippen, te meer dat er ook nog met een grote amplitude gelast kan worden, hetgeen betekent dat het gereedschap bestand is tegen grote stress.

Met dit gereedschap zet Aeson een grote stap vooruit en maakt mogelijk dat grote PP producten gelast kunnen worden met de ultrasoon techniek.

Dankzij de toegewijde inzet, kennis en kunde van Aeson is de 26kg wegende sonotrode van 280x280x242mm inmiddels een feit.

Share on twitter
Share on linkedin

'Keuzehulp Lastechnieken'
Ontvang de gratis pdf

De pdf ontvangt u direct na inschrijven in uw mail

Downloads Aeson kenniscentrum voor het verbinden van kunststof