non-chemical plastic welding
Innoverende expertise lastechnieken vibratielassen

Vibratielassen
Kunststof lassen met vibratie

Proces Vibratielassen: 

Bij vibratielassen worden de twee producthelften opgenomen in mallen en over elkaar heen bewogen. De beweging veroorzaakt eerst externe en later interne verwarming van de deelnaad. Procestijden bij vibratielassen liggen tussen ultrasoonlassen en spiegellassen in en bedragen enkele seconden tot enkele tientallen seconden.

Lasnaadconstructie Vibratielassen: 

In het geval van vibratielassen, kunnen alleen vlakke deelnaden worden aangebracht doordat de beweging van de twee producthelften ten opzichte van elkaar geen schuine wanden toelaat. Door het aanbrengen van randen om de lasnaad kan het uitgetreden materiaal worden afgeschermd. De hoeveelheid uitgetreden materiaal bij vibratielassen is meer dan bij ultrasoonlassen en minder dan bij spiegellassen. De toegepaste frequenties bij vibratielassen zijn 200 tot 500 Hz. Een vibratielas produceert hierdoor veel hoorbaar geluid en moet worden afgeschermd.

De toegepaste amplitude bedraagt 0,5 tot 3 mm. Door de wrijving in de aanloopfase ontstaat veel stof. Om dit te voorkomen wordt ook wel voorverwarming van de lasril geïnitieerd door middel van een infraroodlamp of een contactloze spiegellas.

Lees meer over lastechnieken en lasmachines en kunststof verbinden. Wist u dat Aeson assemblage kunststof opdrachten en nul-series voor u uitvoert op contractbasis?

Aeson kunststof lasmachines

Voor meer informatie en advies over de Aeson kunststof lasmachines, bekijk de informatie. Wij helpen u graag!

Wij helpen u graag met kunststof lastechniek

Voor meer informatie en advies over kunststoflassen neemt u contact op met één van onze adviseurs.
Wij helpen u graag! Lees meer over  lastechnieken 

7 lastechnieken voor elke toepassing de juiste techniek

De keuze van de lasmethode bij het verbinden van kunststoffen is afhankelijk van vele factoren en vraagt om inzicht in het totale project en een basiskennis van de technische en economische aspecten van de verschillende lastechnieken. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor kunststof lasmachines of het uitbesteden van kleine series. Of lees meer over de lasbaarheid van kunststoffen.

Voordelen van lassen (boven lijmen)

Het verbinden van kunststof door lastechnieken hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld lijmen. Kunststof lassen is (nog) niet wijds bekend in de markt. Daar willen wij graag wat aan doen, we delen dan ook graag onze kennis over kunststof lassen.

'Keuzehulp Lastechnieken'
Ontvang de gratis pdf

De pdf ontvangt u direct na inschrijven in uw mail

Downloads Aeson kenniscentrum voor het verbinden van kunststof