non-chemical plastic welding
spiegelassen Innoverende expertise lastechnieken

Spiegellassen
Kunststoflassen met een warme spiegel

Proces Spiegellassen

Een warme plaat (spiegel) wordt tussen de producthelften gebracht. De producten worden tegen de plaat gedrukt en aangesmolten. Ze worden na het smelten van de plaat gehaald en de plaat wordt verwijderd, waarna de producten tegen elkaar worden gedrukt. Procestijden bij spiegellassen bedragen tientallen seconden tot minuten.

Lasnaadconstructie Spiegellassen

De uittreding van materiaal bij een spiegellas is groot en kan oplopen tot 1 mm. De toegepaste constructies verbergen het uitgetreden materiaal. Het te lassen deelvlak is vlak en eventueel voorzien van een verbreding. De techniek van spiegellassen is toepasbaar voor kleine tot zeer grote producten en wordt veel toegepast bij het lassen van kunststof buizen. Daarbij is een buisdiameter van 3 meter geen uitzondering. Met name bij de semi-kristallijne kunststoffen is de methode van spiegellassen gangbaar, aangezien hier lange omsteltijden mogelijk zijn. De toepassing van servo-sturingen verkort de omsteltijden; dat maakt dat er ook mogelijkheden zijn om amorfe kunststoffen te lassen.

Een variatie op het spiegellassen is het hoge temperatuur contactloos lassen.

Bij contactloos kunststof lassen raken de producten de verwarmde plaat niet. De hete plaat (de spiegel) geeft stralingswarmte af en hierdoor smelt het deelvlak. Voordeel is dat de spiegel niet kan vervuilen door het contact. Nadeel is de afnemende sterkte van de las doordat een oxidehuid wordt opgebouwd tijdens het opwarmen. Deze oxidehuid vervuilt en verzwakt de las.

Lees meer over lastechnieken en spiegellasmachines en kunststof verbinden. Wist u dat Aeson assemblage kunststof opdrachten en nul-series voor u uitvoert op contractbasis?

Aeson kunststof lasmachines

Voor meer informatie en advies over de Aeson kunststof lasmachines, bekijk de informatie. Wij helpen u graag!

Innoverende expertise lastechnieken spiegellassen

Spiegellasmachines van Aeson ofwel de Workbench Welders zijn met name geschikt voor het lassen van spuitgietproducten met vlakke of gevormde deelnaad.

Wij helpen u graag met kunststof lastechniek

Voor meer informatie en advies over kunststoflassen neemt u contact op met één van onze adviseurs.
Wij helpen u graag! Lees meer over  lastechnieken 

7 lastechnieken voor elke toepassing de juiste techniek

De keuze van de lasmethode bij het verbinden van kunststoffen is afhankelijk van vele factoren en vraagt om inzicht in het totale project en een basiskennis van de technische en economische aspecten van de verschillende lastechnieken. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor kunststof lasmachines of het uitbesteden van kleine series. Of lees meer over de lasbaarheid van kunststoffen.

Wij helpen u graag met kunststof lastechniek
Voor meer informatie en advies over kunststoflassen neemt u contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag!

Voordelen van lassen (boven lijmen)

Het verbinden van kunststof door lastechnieken hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld lijmen. Kunststof lassen is (nog) niet wijds bekend in de markt. Daar willen wij graag wat aan doen, we delen dan ook graag onze kennis over kunststof lassen.

'Keuzehulp Lastechnieken'
Ontvang de gratis pdf

De pdf ontvangt u direct na inschrijven in uw mail

Downloads Aeson kenniscentrum voor het verbinden van kunststof