non-chemical plastic welding
rotatielassen Innoverende expertise lastechnieken

Rotatielassen : Kunststof lassen met rotatie - spin welding

Proces Rotatielassen

Bij rotatielassen of ook wel spinwelding, worden twee kunststof delen met een cilindrische deelnaad op elkaar gedrukt. Hierbij wordt het bovenste deel geroteerd, vandaar rotatie lassen. Door de ontstane wrijving tussen de oppervlakken ontstaat warmte en een smelt. De procestijden bij spin welding bedragen enkele seconden. Rotatielassen beperkt zich logischerwijs alleen voor cilindrische deelnaden.

Lasnaadconstructie Rotatielassen

Het ontwerp van de deelnaad bij rotatielassen kan vlak zijn maar er zijn mogelijkheden het uittredend materiaal te beperken en de las sterker te maken. De sterkte van de las is afhankelijk van de wrijving van de oppervlakten en wordt beïnvloed door vervuiling en oppervlakteruwheid.

Lees meer over lastechnieken en lasmachines en kunststof verbinden. Wist u dat Aeson assemblage kunststof opdrachten en nul-series voor u uitvoert op contractbasis?

Aeson kunststof lasmachines

Voor meer informatie en advies over de Aeson kunststof lasmachines, bekijk de informatie. Wij helpen u graag!

Wij helpen u graag met kunststof lastechniek

Voor meer informatie en advies over kunststoflassen neemt u contact op met één van onze adviseurs.
Wij helpen u graag! Lees meer over  lastechnieken 

7 lastechnieken voor elke toepassing de juiste techniek

De keuze van de lasmethode bij het verbinden van kunststoffen is afhankelijk van vele factoren en vraagt om inzicht in het totale project en een basiskennis van de technische en economische aspecten van de verschillende lastechnieken. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor kunststof lasmachines of het uitbesteden van kleine series. Of lees meer over de lasbaarheid van kunststoffen.

Voordelen van lassen (boven lijmen)

Het verbinden van kunststof door lastechnieken hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld lijmen. Kunststof lassen is (nog) niet wijds bekend in de markt. Daar willen wij graag wat aan doen, we delen dan ook graag onze kennis over kunststof lassen.

'Keuzehulp Lastechnieken'
Ontvang de gratis pdf

De pdf ontvangt u direct na inschrijven in uw mail

Downloads Aeson kenniscentrum voor het verbinden van kunststof