non-chemical plastic welding
infraroodlassen Innoverende expertise lastechnieken

infraroodlassen
Kunststof lassen met infrarood

Ook infraroodlassen is een variatie op het spiegellassen. In plaats van een spiegel wordt een infraroodlamp tussen de producthelften geplaatst. Het voordeel ten opzichte van het hoge temperatuur spiegellassen is dat de lamp snel opwarmt en afkoelt, waardoor het energieverbruik wordt beperkt.

Bij infraroodlassen staat de buis op afstand van de lampen. Een voorwaarde is wel dat de gebruikte soort kunststof infraroodlicht absorbeert. Nieuw bij het infraroodlassen is een ontwikkeling waarbij de infraroodlamp is vervangen door een groot aantal kleine infraroodlampjes. De lampjes zijn geplaatst in de vorm van de deelnaad van het product en lichten alleen op tijdens de smeltfase.

Lees meer over lastechnieken en lasmachines en kunststof verbinden. Wist u dat Aeson assemblage kunststof opdrachten en nul-series voor u uitvoert op contractbasis?

Aeson kunststof lasmachines

Voor meer informatie en advies over de Aeson kunststof lasmachines, bekijk de informatie. Wij helpen u graag!

stl spiegellasen workbenchwelder aeson

De Workbench welder infraroodlasmachine van Aeson zijn met name geschikt voor het lassen van spuitgietproducten met vlakke of gevormde deelnaad.

Wij helpen u graag met kunststof lastechniek

Voor meer informatie en advies over kunststoflassen neemt u contact op met één van onze adviseurs.
Wij helpen u graag! Lees meer over  lastechnieken 

7 lastechnieken voor elke toepassing de juiste techniek

De keuze van de lasmethode bij het verbinden van kunststoffen is afhankelijk van vele factoren en vraagt om inzicht in het totale project en een basiskennis van de technische en economische aspecten van de verschillende lastechnieken. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor kunststof lasmachines of het uitbesteden van kleine series. Of lees meer over de lasbaarheid van kunststoffen.

Voordelen van lassen (boven lijmen)

Het verbinden van kunststof door lastechnieken hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld lijmen. Kunststof lassen is (nog) niet wijds bekend in de markt. Daar willen wij graag wat aan doen, we delen dan ook graag onze kennis over kunststof lassen.

'Keuzehulp Lastechnieken'
Ontvang de gratis pdf

De pdf ontvangt u direct na inschrijven in uw mail

Downloads Aeson kenniscentrum voor het verbinden van kunststof