non-chemical plastic welding
heteluchtlassen Innoverende expertise lastechnieken

Heteluchtlassen / extrusielassen Kunststof lassen met hetelucht

Proces Heteluchtlassen:

Warme lucht verwarmt beide te verbinden delen tot het smeltpunt. Vervolgens worden de delen samengedrukt en met elkaar verbonden. De techniek van heteluchtlassen wordt veel toegepast in folieverwerking. Speciale voorbereiding van de oppervlakken is niet nodig. Van belang voor een homogene las zijn een stabiele temperatuur van de hetelucht en de afstand tussen de te lassen delen. Het lassen kan oneindig doorgaan bij heteluchtlassen; door de overlap van de folies is een goede las sterker dan de folie zelf.

Een mogelijke variatie is extrusielassen. Hierbij wordt materiaal, dat hetzelfde is als dat van het product, tot het smeltpunt verwarmd. Ook het productoppervlak wordt verwarmd. Wanneer het geëxtrudeerde materiaal op de lasnaad wordt aangebracht en aangedrukt, ontstaat een las. Deze methode wordt veel gebruikt voor het verbinden van kunststof plaatwerk en buizen. Bij extrusielassen met hetelucht treedt relatief veel materiaal uit.

Deze methode wordt veel gebruikt voor het verbinden van kunststof plaatwerk en buizen. Bij extrusielassen met hetelucht treedt relatief veel materiaal uit.

Lees meer over lastechnieken en lasmachines en kunststof verbinden. Wist u dat Aeson assemblage kunststof opdrachten en nul-series voor u uitvoert op contractbasis?

Heteluchtlassen wordt vaak toegepast bij de productie van enkele stuks of als cyclustijden probleem van vele minuten tot uren per product geen probleem zijn

Aeson kunststof lasmachines

Voor meer informatie en advies over de Aeson kunststof lasmachines, bekijk de informatie. Wij helpen u graag!

Wij helpen u graag met kunststof lastechniek

Voor meer informatie en advies over kunststoflassen neemt u contact op met één van onze adviseurs.
Wij helpen u graag! Lees meer over  lastechnieken 

7 lastechnieken voor elke toepassing de juiste techniek

De keuze van de lasmethode bij het verbinden van kunststoffen is afhankelijk van vele factoren en vraagt om inzicht in het totale project en een basiskennis van de technische en economische aspecten van de verschillende lastechnieken. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor kunststof lasmachines of het uitbesteden van kleine series. Of lees meer over de lasbaarheid van kunststoffen.

Voordelen van lassen (boven lijmen)

Het verbinden van kunststof door lastechnieken hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld lijmen. Kunststof lassen is (nog) niet wijds bekend in de markt. Daar willen wij graag wat aan doen, we delen dan ook graag onze kennis over kunststof lassen.

'Keuzehulp Lastechnieken'
Ontvang de gratis pdf

De pdf ontvangt u direct na inschrijven in uw mail

Downloads Aeson kenniscentrum voor het verbinden van kunststof