non-chemical plastic welding

ultrasoon lasmachines
workstation ultrasoonlassen

De ultrasoon lasmachines, de Workstations van Aeson zijn ontwikkeld voor kleine series en serieproductie. Nadat het product in de lade is geplaatst, kan het proces door het indrukken van een knop eenvoudig worden gestart. Het lasproces is hands-free, veilig en automatisch. Daarnaast kan de operator tijdens het lasproces het gelaste product controleren, een volgend product voorbereiden of zelfs een tweede Workstation bedienen.

Er zijn verschillende opties mogelijk voor de Aeson Workstation kan zowel met ultrasoon- als lasertechniek worden uitgevoerd. Zowel de functie van een geluiddempende kap als een licht beschermingscabine kunnen aan het werkstation worden toegeschreven. .

Ultrasoon lasmachines van Aeson
We care about your safety

Het werkstation is de oplossing voor een snel en veilig productieproces. Ultrasoonlassen is uitermate geschikt voor het verbinden van kunststof elementen, omdat je de twee elementen aan elkaar verbindt zonder lijm of andere chemische toevoegingen.

ULTRASOONLASSEN

Lees meer over
Ultrasoonlassen

Nadelen van ultrasoonlassen opgelost

Aan ultrasoonlassen zijn normaliter ook wat bezwaren verbonden, zoals resonanties die met een hoge intensiteit door de gehele productiehal worden verspreid en gehoorschade zouden kunnen veroorzaken bij de gebruiker van de machine alsmede bij de andere werknemers in de werkruimte.

Delen van het product of de overtollige gesmolten afvalresten kunnen wegschieten, waardoor ze schade kunnen veroorzaken aan de ogen. Bovendien bestaat het gevaar voor beklemming van de vingers. Hoewel de operator wordt beschermd door een zogenaamde tweehandenbediening van de startknop, lopen omstanders nog steeds gevaar.

Helaas, geven de standaard veiligheidsmaatregelen zoals oordoppen en veiligheidsbrillen geen zekerheid voor de veiligheid omdat ze afhankelijk zijn van de discipline en het gedrag van de medewerkers en omstanders.

Aeson Workstation voorkomt

• Schade aan de ogen
• Gehoor schade
• Beklemming
• Gevaar voor omstanders

workstation Aeson kenniscentrum voor het verbinden van kunststof

Wij helpen u graag met kunststof lastechniek

Voor meer informatie en advies over kunststoflassen neemt u contact op met één van onze adviseurs.
Wij helpen u graag! Lees meer over  lastechnieken 

De ultieme oplossing voor een snelle en veilige productie

Ultrasoon lasmachines

De Aeson Workstation is ontwikkeld voor kleine en grote series en tevens voor productie automatisering. Het lasproces is handsfree en automatisch. Tijdens het lasproces kan de operator het gelaste product controleren, een volgend product voorbereiden of zelfs een tweede Workstation bedienen.

Leverbaar in drie uitvoeringen

  • Met draaitafel
  • Met uitschuiflade
  • Met valdeur

Lees meer over lastechnieken en kunststof verbinden. Wist u dat Aeson assemblage kunststof opdrachten en nul-series voor u uitvoert op contractbasis?

Overzicht van Aeson kunststof lasmachines

Innoverende expertise lastechnieken workstation safety
Workstation ultrasoonlassen, ontwikkeld voor integratie voor kleine series en serieproductie schoon, snel en efficiënt.
Innoverende expertise lastechnieken workstation safety
Workstation laserlassen voor een grote verscheidenheid aan vormen, geschikt voor medische toepassingen optische perfectie.
Innoverende expertise lastechnieken spiegellassen
Workbench welder spiegellassen, voor seriematig spiegellassen van spuitgietproducten.
Innoverende expertise lastechnieken spiegellassen
Workbench welder infraroodlassen, voor seriematig infraroodlassen van spuitgietproducten.
gereedschappen aeson
Aeson Gereedschappen. Onze engineers ontwikkelen de gereedschappen op maat, zodat het productieproces optimaal verloopt.

7 lastechnieken voor elke toepassing de juiste techniek

De keuze van de lasmethode bij het verbinden van kunststoffen is afhankelijk van vele factoren en vraagt om inzicht in het totale project en een basiskennis van de technische en economische aspecten van de verschillende lastechnieken. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor kunststof lasmachines of het uitbesteden van kleine series. Of lees meer over de lasbaarheid van kunststoffen.

'Keuzehulp Lastechnieken'
Ontvang de gratis pdf

De pdf ontvangt u direct na inschrijven in uw mail

Downloads Aeson kenniscentrum voor het verbinden van kunststof