non-chemical plastic welding

Onze Branches: MULTI-SECTOR DISCIPLINE

Het specialisme van Aeson in combinatie met de kennis van de technieken en materialen, worden in veel verschillende branches toegepast. Met behulp van onze machines en gereedschappen worden permanente verbindingen gemaakt in onder andere onderstaande branches:

actueel

Snelle productie van beschermende kleding en mondkapjes

Branches waarin we actief zijn, van alle markten thuis

Witgoed

De witgoed markt, hier zijn sluit-kracht en de visuele aspecten zeer groot belang. Daarom delen onze engineers hun specialistische kennis graag om tot een goed eindproduct te komen. Toepassingen die wij leveren zijn: strijkijzers, pomphuizen, stofzuigeronderdelen en sprayarms voor vaatwassers.

Automotive

Deze industrie maakt veel gebruik van hermetische sluitingen in toepassingen als filters, lenzen en kleppen. Andere toepassingen zijn te vinden in onder meer veiligheidsriembehuizingen, monteer-bare schuifdaksystemen, benzinedoppen, luchtverdelers, dashboard onderdelen, brandstofslangen en filterbehuizingen.

Zakelijke markt

Producten moeten vaak temper evidence (bewijs van aanpassing) zijn. Dat wil zeggen dat de gebruiker moet kunnen zien of het product gewijzigd is. Kunststoflassen biedt een ideale oplossing voor onder andere printer cartridges, toegangssystemen en creditcardhouders.

Consumentenproducten

Aeson begrijpt als geen ander dat uiterlijk en vormgeving van groot belang zijn bij het succes van consumentenproducten. Precisielassen, puntlassen en vormen hebben bijvoorbeeld het Swatch®horloge mogelijk gemaakt. Ook ledverlichting van Philips wordt met componenten van Aeson gelast.

Elektronica

In deze industrie zijn meervoudige puntlassen en inserts vaak geautomatiseerd bij toepassingen met een hoog volume en betrouwbaarheid. Toepassingen zijn onder andere: connectoren, terminalblokken en waterdichte schakelaars. Maar ook displays kunnen naadloos gelast worden met een optisch perfecte las.

Medisch

Voor de medische wereld zijn een aantal zaken van groot belang, namelijk steriel werken (cleanroom omgeving) in combinatie met grote sterkte en hoge, reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid bij kleine en grote series. Daarom is lassen uitermate geschikt voor life-sup-portonderdelen. Met laserlassen is het technisch mogelijk kanalen van 50 micrometer open te laten. Voorbeelden hiervan zijn: filterhuizen, bloed/gasfilters, gezichtsmaskers en non-woven filters.

Verpakkingsindustrie

Een groot voordeel van onze kunststof-lastechnieken is dat we met een zeer korte procestijd verpakkingen kunnen sluiten. Voorbeelden zijn dispensers, blisterverpakking, verpakkingen van sappen, kartonnen verpakkingen van vloeistof en gecoate papieren bekers. Met ultrasoonlassen van omsnoeringsbanden is een ‘aan-tijd’ van 30 milliseconden te realiseren.
In een zeer concurrerende industrie kan het voorkomen van toevoegmaterialen of schroeven voordeel opleveren. Daarnaast speelt veiligheid voor kinderen een grote rol. De verbinding levert een sterke life-time verbinding met een perfect gesloten scheidingsnaad zonder uittredend materiaal. Sterk, veilig en goedkoop geproduceerd.

7 lastechnieken voor elke toepassing de juiste techniek

De keuze van de lasmethode bij het verbinden van kunststoffen is afhankelijk van vele factoren en vraagt om inzicht in het totale project en een basiskennis van de technische en economische aspecten van de verschillende lastechnieken. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor kunststof lasmachines of het uitbesteden van kleine series. Of lees meer over de lasbaarheid van kunststoffen.

Overzicht van Aeson kunststof lasmachines

Innoverende expertise lastechnieken workstation safety
Workstation ultrasoonlassen, ontwikkeld voor integratie voor kleine series en serieproductie schoon, snel en efficiënt.
Innoverende expertise lastechnieken workstation safety
Workstation laserlassen voor een grote verscheidenheid aan vormen, geschikt voor medische toepassingen optische perfectie.
Innoverende expertise lastechnieken spiegellassen
Workbench welder spiegellassen, voor seriematig spiegellassen van spuitgietproducten.
Innoverende expertise lastechnieken spiegellassen
Workbench welder infraroodlassen, voor seriematig infraroodlassen van spuitgietproducten.
gereedschappen aeson
Aeson Gereedschappen. Onze engineers ontwikkelen de gereedschappen op maat, zodat het productieproces optimaal verloopt.

'Keuzehulp Lastechnieken'
Ontvang de gratis pdf

De pdf ontvangt u direct na inschrijven in uw mail

Downloads Aeson kenniscentrum voor het verbinden van kunststof