Specialisten in Kunststof Lassen

Aeson ontwikkelt en bouwt modules die zelfstandig kunnen worden gebruikt of kunnen worden opgenomen in een automatiseringslijn. Bij laserlasmachines lassen we met licht. De laser doorstraalt het eerste kunststofdeel en verwarmd het onderliggend deel. Door de laser of het  product te bewegen kan een volledige lasnaad worden gecreëerd. Voor laserlassen werkt Aeson met componenten van het eveneens Zwitserse Leister Novolas AG. Leister Novolas heeft een unieke insteek in kunststof verbinden met laser die met name op de optiek gericht is. Diverse patenten op dit gebied zijn eigendom van Leister.

Belangrijkste voordelen van onze laserlas machines zijn:

  • Optisch mooie las.
  • Mogelijk om zonder materiaaluittreding te lassen
  • IJzersterk; tot 90% van de sterkte van de wand

Voor standaard laserlasmachines en componenten van laserlas speciaalmachines werkt Aeson nauw samen met Leister Novolas. Gereedschappen voor deze laserlasmachines en Full-Service wordt door Aeson toegevoegd. Aanpassingen en speciale machines worden door Aeson op klantspecificatie in eigen beheer geproduceerd.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van een speciaal machine.

Lees meer over de theorie van laserlassen.

Download brochure laserlassen

 

Download hier onze brochure over laserlassen

 

Aeson voor Leister laser las onderdelen

 

   

Aeson levert Laserlas speciaalmachines

 

 

 

 

In the spotlight

Aeson zet een grote stap vooruit met grootste 20kHz sonotrode

Zelfs voor producten met een diameter van meer dan 220mm is ultrasoon kunststof verbinden mogelijk! Het is dus niet meer noodzakelijk te lijmen, klikken of te schroeven, en het is toepasbaar voor in de food-industrie.

Volg deze link voor het gehele blog-artikel