Specialisten in Kunststof Lassen

De Aeson Workstations zijn ontwikkeld voor integratie voor kleine series en serieproductie.

Nadat het product in de lade is geplaatst, kan het proces door het indrukken van een knop eenvoudig worden gestart.
Het lasproces is hands-free en automatisch en tijdens het lasproces kan de operator het gelaste product controleren, een volgend product voorbereiden of zelfs een tweede Workstation bedienen.
Het Aeson Workstation kan zowel als ultrasoon- of laser lassysteem worden ingezet. Het vervult zowel de functie van een geluiddempende kap en een licht beschermingscabine.

Aeson Workstation voor ultrasoon en laserlassen

Ultrasoon lassen

Het Workstation is ontwikkeld voor de RINCO standaard 3000 ultrasoon pers in combinatie met een ADG generator.
De ADG generator is gemonteerd op de buitenzijde van het Workstation voor eenvoudige afstelling en procesbewaking .
De ultrasone onderdelen bevinden zich binnen het Workstation. Het Workstation zorgt voor een minimale reductie van 20 dB van het geluid dat ontstaat tijdens het lasproces.

Laserlassen

Het Aeson Workstation is geschikt voor laserlassen. Het lassen van thermoplastische onderdelen met het Workstation is zowel met de simultaan- als met de contourlas methode mogelijk.
De combinatie met de RINCO standaard 3000 pers en een ADG generator is bij uitstek geschikt voor simultaanlassen. Dankzij diverse mogelijke optieken DOEs (diffractieve optische elementen) kan met deze techniek een grote verscheidenheid van vormen gelast worden.
Door toepassing van een programmeerbaar servosysteem in het Workstation, is het mogelijk om te lassen met de contour methode. Een laserspot volgt exact de las van het product. De contour van het product kan vrij worden geprogrammeerd in de regeleenheid en de setup wordt gedaan met een gewone laptop.

Workstation-Drawer
Workstation-Drawer
Workstation-Drawer-for-Laserwelding
Workstation-rotationtable-01
Workstation-with-rotationtable-02