Specialisten in Kunststof Lassen

We lassen door middel van warmte. De las is gegarandeerd ijzersterk en water- of gasdicht. Ook voor Spiegellasmachines bouwt Aeson in eigen beheer gereedschappen.
De door ons geleverde spiegellasmachines zijn uitgevoerd met een vlakke spiegel die tot 275 graden kan worden opgewarmd. Voor materialen als PEEK en PEI worden hoogtemperatuur spiegels gebruikt tot 500 graden. Eventuele opzadelen zorgen voor een aanpassing van de vlakke spiegel aan het 3D oppervlak van de deelnaad van het product. De spiegels zijn standaard voorzien van een teflonlaag tegen hechten van het materiaal. Deze spiegels zijn geschikt voor semi-kristallijne materialen zoals PP, PE en PVC. Ook zijn er spiegels leverbaar met een hoger temperatuurbereik en aangepaste afwerking voor amorfe materialen als ABS PC en engineeringplastics als ABS-PC.

De belangrijkste voordelen van onze Spiegellasmachines zijn:

  • IJzersterke lasverbinding
  • Geschikt voor kleine tot zeer grote onderdelen
  • Gebouwd volgens uw specifieke wensen

Aeson levert standaard de volgende spiegellasmachines:

  1. Type STL-150 met een maximale spiegelmaat van 150x200mm
  2. Type STL-300 met een maximale spiegelmaat van 300x400mm
  3. Type STL-500 met een maximale spiegelmaat van 500x700mm

Productopnamen worden aan het product aangepast en geleverd met handmatige, pneumatische of vacuüm klemmen. Bescherming tegen afklemming en aanraking van hete delen wordt gerealiseerd door PMMA schermen en een lichtscherm. Optioneel zijn deuren inzetbaar
De machines hebben een expliciet open structuur die het, bij verwijdering van de bovenbouw, mogelijk maken het inleggen en uitnemen van producten te automatiseren.
Indien het product hierom vraagt kan Aeson ook spiegellasmachine op maat leveren.

Lees meer over de theorie van spiegellasmachines

Brochure Spiegellassen

 

Download onze brochure over Spiegellassen

Aeson-STL-150
Aeson-STL-150
Aeson-STL-300
Aeson-STL-300XL
Aeson-STL-500