Specialisten in Kunststof Lassen

Wie maken er gebruik van de Aeson toepassingen?
Ultrasoon oplossingen worden in veel verschillende branches gebruikt!


We beschrijven in het kort de branches waarin met behulp van onze machines en gereedschappen permanente verbindingen worden geproduceerd:

 • Witgoed
  In deze markt zijn sluitkracht en de visuele aspecten zeer belangrijk.
  Toepassingen die wij leverden zijn: Strijkijzers, pomphuizen, stofzuigeronderdelen en vaatwasser spray arms.
 • Automotive
  De auto-industrie maakt veel gebruik van hermetische sluitingen in toepassingen als filters, lenzen en kleppen.
  Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld: veiligheidsriembehuizing, montage schuifdaksysteem, benzinedoppen, luchtverdelers, dashbordonderdelen, brandstofslangen en filterbehuizingen.
 • Zakelijke markt (Business)
  Producten moeten vaak temper evidence (bewijs van aanpassing) zijn. Dat wil zeggen dat de gebruiker moet kunnen zien of het product gewijzigd is. Kunststoflassen biedt een ideale mogelijkheid hiertoe.
  Printer cartridges, toegangsystemen, creditkaarthouders en video en audiocassettes.
 • Consumenten-producten
  Precisie lassen, puntlassen en vormen hebben bijvoorbeeld het Swatch® horloge mogelijk gemaakt.
  Led verlichting van Philips wordt met componenten van Aeson verlast.
 • Electronica
  Meervoudige puntlassen en inserts zijn vaak geautomatiseerd bij hoog volume toepassingen met een hoge betrouwbaarheid. Toepassingen zijn onder andere: connectoren, terminal blokken en waterdichte schakelaars. Maar ook displays kunnen naadloos gelast worden met een optisch perfecte las.
 • Medisch
  De mogelijkheid tot steriel werken in een clean room omgeving in combinatie met grote sterkte een hoge reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid bij kleine en grote series maakt lassen uitermate geschikt voor life-support onderdelen. Met laserlassen is het technisch mogelijk kanalen van 50 micrometer open te laten. Voorbeelden hiervan zijn: filterhuizen, bloed/gas-filters, gezichtsmaskers en non woven filters.
 • Verpakkings-industrie
  Een groot voordeel van ons werkveld is het feit dat we met een zeer korte procestijd verpakkingen kunnen sluiten. Gecoat karton, tandpasta tubes en blister verpakkingen dienen razendsnel te sluiten. Voorbeelden waar wij een bijdrage aan geleverd hebben zijn: dispensers, blister verpakking, sap verpakkingen, kartonnen vloeistof-verpakkingen en gecoate papieren bekers. Het ultrasoonlassen van omsnoeringsbanden is ons gelukt met een ultrasoon aan-tijd van 30 milliseconden.
 • Speelgoed
  In een zeer concurrerende industrie kan het voorkomen van toevoegmaterialen of schroeven voordeel opleveren. De verbinding levert een sterke "life-time" verbinding met een perfect gesloten scheidingsnaad zonder uittredend materiaal. Sterk, veilig goedkoop geproduceerd.