Specialisten in Kunststof Lassen

Zelfs voor producten met een diameter van meer dan 220mm is ultrasoon kunststof verbinden mogelijk! Het is dus niet meer noodzakelijk te lijmen, klikken of te schroeven, en het is toepasbaar voor in de food-industrie.
Voor designs van dit soort afmetingen wordt meestal omgezien naar andere technieken, zoals spiegellassen, rotatielassen of laserlassen.

Zijn al deze alternatieve technieken – door keuzes die gemaakt zijn ten aanzien van design of materiaal – niet toepasbaar, blijft ultrasoonlassen de enige kandidaat die overblijft. Voor producten met een diameter van meer dan 220mm is ultrasoon kunststof verbinden tóch mogelijk

Ultrasoonlassen van grote productenHet mogelijk maken van zo’n grote las vereist een ultrasoon gereedschap van een dermate groot formaat dat het een nieuwe betekenis geeft aan het begrip ‘maximum formaat sonotrode’. Een diameter van 220mm is zeer groot voor ultrasoon begrippen, te meer dat er ook nog met een grote amplitude gelast kan worden, hetgeen betekent dat het gereedschap bestand is tegen grote stress.

Met dit gereedschap zet Aeson een grote stap vooruit en maakt mogelijk dat grote PP producten gelast kunnen worden met de ultrasoon techniek.

Dankzij de toegewijde inzet, kennis en kunde van Aeson is de 26kg wegende sonotrode van 280x280x242mm inmiddels een feit.

Voor vragen en of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met:

Verkoop en technische informatie: Ing. R.W. Dasbach en R. van de Stolpe

Logistiek: Mevr. D. Janssen

 

Bezoekadres: 

Aeson BV
Havenstraat 52
1271 AG Huizen
Noord Holland

Tel : +31 (0)35-5233828
Fax: +31 (0)35-5233889